четвъртък, 21 януари 2010 г.

Признанията на СЗО

СЗО е Световната здравна организация, същата която казва на хората кога има просто епидемия и кога животозастрашаваща пандемия. Днес прочетох в една статия, че СЗО официално признавала Аюрведа за алтернативна медицина. С други думи, дава компетентното си мнение, че това не е шарлатанство, а също и благоволението си светът да се ползва официално от тази алтернатива.

Между другото, Аюрведа е цялостна система, която късае не само физическото здраве. Аюрведа означава „наука за живота“. И съвсем между другото, съществува от около 4000 години.

СЗО е специализирана здравна агенция на Обединените нации, чиято основна цел е постигане на възможно най-високо здравно равнище на всички народи. За сведение, СЗО съществува като Здравна организация от 1946 г. и като Световна здравна организация от 1948 г.

Въпросът е какво са правили хората преди 1948? Кой се е грижил за здравното им равнище? A също и как Аюрведа е просъществувала, без да бъде оценена и разрешена за ползване от компетентни лица? Очевидно индийците, а може би и някои самонадеяни европейци и американци, са я ползвали на своя глава.

За подобни случаи повече ми харесва английската абревиатура на организацията – WHO. Бих добавила една въпроситела и една удивитела... Who?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар