четвъртък, 10 април 2008 г.

Интересен сайт за раждане при седалищно предлежание

Последния път бебето беше седалищно. Знам, че е много рано и не се притеснявам, но преглеждах сайтове за обръщане на бебето в най-добра позиция и попаднах на този интересен сайт:
http://www.breechbabies.com/


7 коментара:

  1. Мерси. Сигурно има интересни неща, макар че аз най-вероятно ще стигна до тях, когато се наложи...

    ОтговорИзтриване
  2. И аз благодаря! Бебето още е седалищно (края на 35 седмица) и честно казано тръпки ме побиват какво и как ще се случи, а никак не се чувствам сигурна и подготвена за такова раждане, та исках да кажа, че информацията ще ми е много полезна!

    ОтговорИзтриване
  3. Телми, ти не си ли днес на консултация?
    Стискам палци да се обърне бебчо!
    Иначе, вече си харесах една статия на една акушерка в сайта, която мисля да преведа...само да ми се отвори малко време...

    ОтговорИзтриване
  4. Telmi, a probva li Webster i Moxibustion?
    Valq, a ti koq sedmica si?

    Moge bi trqbwa da otvorim edna tema s obobshteniq za sedalishtno.

    ОтговорИзтриване
  5. Ива пробвах Webster по веднъж на ден около седмица, но не съм съвсем сигурна, че я правя точно. Освен всички упражнения, които правя, сега пробвах с арома терапия, музика, светках с фенерче... май за сега това е. В понеделник бях на ЖК (при акушерката по касата) и казаха, че все още е седалищно.
    Да Валя днес съм при Гунев (с него малко по-рядко се срещаме). Вчера бях и при хомеопатичката, та тя ми даде едно хомеопатично лекарство, но за сега ми го даде да си го имам и каза, че ще се консултира с неин колега в Индия, който имал много опит с бременни, обръщане и т.н. и тази вечер или утре ще се чуем да каже, в кой момент от бременността е най-добре да се вземе лекарството. Та все още има надежда.. А за тема може и тази тема да ползваме ако Валя няма против :-), но може и нова да отворим да.

    ОтговорИзтриване
  6. Разбира се, че нямам нищо против.
    Ива, 28 г.с. съм. Имам доста време, а и бебето се върти непрекъснато. Но все пак правя разни упражнения с цел да му помогна. Освен това правя визуализации с правилната поза и му говоря, за да му обясня че това е по-добре и за двама ни.

    ОтговорИзтриване
  7. Valq, imash oshte vreme. Do 30 sedm, kazvat, che ne bi trqbwalo da se bezpokoish. Tova, che se dvigi moge da znachi, che se opitva da se namesti.

    Telmi, a fetalna pravila li si si? Vsichko normalno li e s dylginata na pypnata vryv i pologenieto na placentata?

    http://gentlebirth.org/archives/breech.html - mnooogo izcherpatelno.

    ОтговорИзтриване