сряда, 28 октомври 2009 г.

Застудяване

Както казва един водещ, “ако имате баба, сега е моментът да я послушате”. С други думи, да си сложите шапка на главата и особено на ушите, ръкавици на ръцете и блузка, която да закрие прекрасната обеца /баба ви едва ли ще я нарече „пиърсинг“/, пробляскваща съблазнително на пъпа ви. Процедурата включва и пола, която стига поне до средата на бедрото и топли чорапи.

Баба може и да не е чувала за китайската концепция за болестите, но пък д-р Ван Циенцюн веднага би се съгласил с баба. В едно интервю въпросният китаец споделя, че много болести се получават в резултат на „натрупване на студ“ в тялото. По негови наблюдения западният човек се обличал изключително несъобразено с времето и затова боледувал по-често.

А такааааа... Синът ми /на година и 5 месеца/ придоби навик да се измъква ловко, докато го преобличам и да тича гол и бос из цялата къща. Естествено, придобиването на този навик съвпадна с рязкото падане на температурите и закъснението на Топлофикация да отреагира адекватно с пускане на парното. Баба му не може да се справи с него, въпреки че внимателно и настоятелно му обяснява защо не бива да тича бос по плочките в кухнята и да посяда ухилен в хладилника. Съмнявам се и д-р Ван да успее да се справи с него... За сега ми остава да се надявам, че студ в неговото тяло не би могъл да се натрупа, защото той тича толкова бързо, че студът едва ли ще го настигне. Освен това се смее толкова заразително, че всички лошотии се разбягват.

Междувременно, в името на добрите отношения между Изтока и Запада /ако приемем че тук сме „запад“/, днес посетих един магазин с безброй много шапки и шалове. Положих доста усилия, за да не си купя 5-6 шапки и около 10-ина шала. Справих се само с 2 шапки и един шал за мен, един страхотен, сладурски, много пуФкав и много розов шал и една още толкова розова шапка за Ния и едни скромни ръкавички за баба и. Роско спеше в количката, но той така или иначе избягва студа.

5 коментара:

  1. Ох, писанията ти все ме карат да се усмихвам:))

    ОтговорИзтриване
  2. Аз пропищах света, че не мога да намеря шапки, шалчета и ръкавички, които да не са китайски и да не са 100% акрил или друго чудо на техниката, а ти си намерила цял магазин!! Казвай бързо къде е! :):):)

    ОтговорИзтриване
  3. E, чак пък да не са китайски - сложна работа:) Повечето са китайски. Но не бяха акрил, де. Не че бяха шеметно красиви, просто имаше много... Магазинът е на пазара в Слатина.
    Иначе, хубав магазин с много шапки и шалове и чанти има в подлеза на НДК под пилоните. Там не са китайски, доколкото си спомням...Само не знам дали не са закрили магазина.

    ОтговорИзтриване